Dag 105

12 x 9 = 108
 
Dagen rullade på som vanligt. Först sovmorgon som alla andra måndagsmorgonar (jag lever drömlivet, jag vet.) Kaffe och sen en låååångpromenad med Elin. Som vanligt pratade vi om allt mellan himmel och jord, och det var som vanligt supermysigt. Jag har rätt svårt att lära känna människor mer än ytligt (eller egentligen är det väl jag som är svår att lära känna), så hatten av till Elin att hon har stått ut med mig. För hon är verkligen bra, plus att tjejen delar min kärlek till tecknade filmer - underbart! 

Jag hämtade tjejerna som vanligt, och när vi kom hem så lagade jag mat till dem. Idag blev det köttbullar, brunsås, morötter och potatismos. Nu längtar 8åringen att få komma till IKEA och köpa mer köttbullar, och en till Mr Carrot så klart.. Det var hans kusiner ni såg på bilden igår. Mr Carrot gör nästan allt med oss här hemma, och när han blir arg knyter 8åringen ett band runt hans panna och så blir han NINJA CARROT. Igår blev han till exempel lite förolämpad för att vi åt morotskaka, men han tog emot våra ursäkter tillslut. Efter maten blev det matte för hela slanten! Tolvans & nians gångertabell skulle övas hos 8åringen, och det gick utmärkt. Efter 20 minuter satt de som berget! Är så himla glad över att göra läxor med den lilla numera. I torsdags kom hon nämligen hem med sin mamma efter art club och sa "No mommy, I want to do my homework with Moa. She helps me.". Ja en putteliten sak, men man blir rätt glad i alla fall. Speciellt från den söta lilla ungen. 11åringen börjar bli tånåring här... Har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska tackla det. Känns så dumt att prata med henne som att hon inte vore ett barn, hon är ju bara 11 år(!!), men sen känns det samtidigt dumt att prata med henne som att hon vore ett barn, hon går ju på högstadiet liksom. Jaja.. Problem problem. 
 
Något som inte är ett problem är att det snart bara är två veckor tills jag får träffa fina underbara Gustav igen. Nu är hotell bokat och allt. Blev ett som ligger en tunnelbanestation norr om Kings Cross, så rätt centralt alltså. Just nu sitter jag och kollar upp vad det går för musikaler. Gustav vill ju så gärna se Phantom of the Opera, men den såg ju jag för nästan exakt ett år sen här i London så det känns väl så där.. Jag vill helst se Les Miserables, ska bara få med Gustav på den idén också.. Sen blir det nog ett besök till Shakespears Globe när han är här, och då blir det en till sak att bocka av på min "must see"-lista. Jippie!!

Oj nu blev det ett långt inlägg. 
G'night!
 
PUSS

Dag 104

☆IKEA☆
 
 
 
 
 
Klockan 08.40 var Elin utanför mitt hus med sin lilla röda bil. Christiana och Carolin satt redan intryckta i baksätet. Vet inte riktigt varför jag satt fram, haha, kan ju inte varit för att mina ben inte fick plats i baksätet eller mitt goda lokalsinne i alla fall.. Som tur är har Elin en gps i sin bil så hon behövde inte så mycket av min hjälp. (När hon behövde min hjälp slutade det med att vi stannade upp trafiken genom att stå tvärs över två körbanor... Visade sig att vi inte skulle bytt körbana alls egentligen..) Det tog oss bara en timme att komma ner till Southampton, eftersom vi lyckades undvika alla bilköer på M3 genom att komma iväg så tidigt. 
 
Inne på IKEA shoppade vi loss. Speciellt i matdelen! Knäckebröd, kaviar, köttbullar, lösgodis, brunsås, lingonsylt osv. Om man handlade över ett visst pris så fick man en gratis kylbag, vi hade kunnat få tre sånna... Men vi nöjde oss med en och tryckte ner alla köttbullar i den! Efter IKEA så åkte vi till West Quay (och det var då min kartläsning stannade upp trafiken). West Quay är ett GIGANTISKT shoppingcenter mitt inne i Southampton. Vi var dock väldigt trötta efter vår runda på IKEA så vi shoppade inte speciellt mycket. Jag hittade bara en kjol på Zara. I och för sig hade vi väl inte hur mycket pengar som helst kvar heller. 
 
Nu ska jag packa upp det sista av mina grejer. 
PUSS

Dag 103

Vi snacke dansk.
 
Vi snacke dansk! Haha.. Vi (jag, Mathilda & Elin) var ute igår, här i Ascot, och träffade massa andra aupairer, bland annat en dansk tjej. Ni kan ju gissa vad vi höll på med hela kvällen. "Det låter som du har en potatis i munnen", "Du använder så konstiga ord", "Jag hör bara ljud när du pratar", stackars tjej.. Haha.. Men hon var supertrevlig, OCH hennes engelska var så sjukt bra, så man kunde verkligen ha en konversation med henne. Henne får vi/jag se till att träffa fler gånger! 
 
Idag har jag varit inne i London och ätit lunch/frukost/fika/what ever med Hajer. Såå supermysigt, blev sushi & snog! MUMS. Snog har verkligen den bästa frozen yogurten i UK, namnam. 



Imorgon blir det IKEA! Så jag måste verkligen gå och lägga mig.... Elin kommer och hämtar mig 08.40 imorgon.. 
 
PUSS

Dag 100

She's my person.
 

You are my person, you will always be my person.

Dag 99

Just keep swimming
 
 
Sushi med Elin (eller Iiiiliin som de säger här) i Windsor idag, MUMMA. Mama åkte hem igår, det var lite jobbigt, men jag vet ju att jag snart kommer få fler besök av älskade fina människor! Har en fullspäckad helg framför mig! På lördag blir det nog frullebulle med Hajer inne i London, och på söndag ska vi åka till IKEA i Elins röda lilla bil! Ska köpa så mycket kaviar (har blivit assugen på det?!) och knäckebröd så jag enbart kommer kunna leva på det året ut! Ne.. Men nästan! 
 
Nu - psykologi! 

PUSS

Dag 97

 

 

 

 
 
ÅH alltså vilka underbara dagar! De första tre bilderna är från Windsor Castle, och ja, drottningen var hemma! Rätt coolt att vi kanske bara var några rum ifrån henne. Dock är den tredje bilden inte på slottet utan på Windsor, och jag är nästan helt säker på att det är Eton Collage som man skymtar mellan träden. Resten av bilderna är från igår när vi var inne i London och spenderade 2,5 h i Towern. Alltså. Alla om känner mig bra vet att jag gick runt med ögon som tennisbollar och bara log. Alltså Towern är så häftigt, brutalt hemskt ställe, men så häftigt!! Det har ju varit fängelse/avrättningsplats fram till början på 1900-talet och har därför rätt obehaglig historia, men skit samma, det är helt underbart!! Dessutom är det där som kronjuvelerna bor, så vi har också sett några av världens största diamanter (och säkert andra ädelstenar) i helgen! 

Imorgon ska vi gå en lång promenad i Windsor great park innan mamma ska åka till flygplatsen. Nu ska vi sova. 

PUSS

Dag 94 - imorgon

KÄRLEK

Imorgon ska jag träffa min fina mama, äntligen!

Dag 93

My love
 
 
Haha.. Min värmefläkt är min bästa vän just nu, och mina näst bästa vänner är mina tofflor som skymtar i bakgrunden på bilden. Alltså i England tror man ju inte på isolering, så så fort det blir under 20 grader varmt i det här landet så blir husen iskalla. Och nu är det under 15 grader varje dag, så ni kan ju förstå att det är kallt inomhus. 

Just nu sitter jag och försöka komma på vad jag ska äta till lunch.. Måste till affären och köpa lax i vilket fall som helst, så jag kanske köper med mig något då. Min värdmamma är borta på jobb ikväll, och eftersom min värdpappa inte direkt är en stjärna i köket så erbjöd jag mig att göra en lax och spenatpaj. Ska bli gott med mat som jag är van vid hemifrån! Vi äter annars väldigt god och nyttig mat, så jag saknar inte maten hemma speciellt mycket! Men ibland kan jag längta lite efter pappas köttfärssås, mammas ostbiffar eller någon av Ewas soppor. Okej nu knorrade det ordentligt i magen! Måste fixa lunch.

PUSS

Dag 93

Dr & Mr
 
 
Dr & Mrs står det på alla brev som mina värdföräldrar får hem till sig, och idag fick jag nytt hopp för mina egna framtida studier. Alltså jag har ju alltid vetat att jag har en chans att komma in på läkarlinjen genom mitt kommande betyg från folkhögskola, men idag insåg jag att jag kanske faktiskt kommer in på mina betyg. Jag måste göra basåret i vilket fall som helst för att bli behörig, men nu har jag kanske två chanser att komma in! Som ni ser så är intaget på vårterminen mycket lägre än intaget på höstterminen (BI gruppen), och om intaget inte går upp mer så kommer jag in! Svävar på små fluffiga moln gjorda av nytt hopp just nu!! 

Fick tillbaka min bil i eftermiddags. Haha.. Igår när jag skulle köra och hämta flickorna så slutade bilen gasa. Den gick tillslut i ca 30 km/h (på 80-väg), och så körde jag ca en mil till stortjejens skola. Kan ju lova att det var en och annan bilförare bakom mig som var smått irriterad! Som tur var så hade inte min värdpappa någon operation så han kunde komma och hämta oss direkt, och hjälpa mig att lämna in bilen på en verkstad! Kände då än en gång att jag har hamnat i en så himla bra familj! Blev så glad över deras hjälpsamma beteende att jag bakade äppelmuffins/paj till dem ikväll! 
 
För övrigt så har jag fikat med Mathilda idag, vilket var supertrevligt. Och igår så var jag och Elin och fixade varsitt "Advantage Card". Det är ett rabattkort som man får gratis om man bor i Windsor-området, och det gör att man tex får gratis inträde på Windsor Castel (WOHOOO!!) och rabatter på klippning, mat, sport, shopping, parkering och allt möjligt! 

Nu - M A T!

PUSS

Dag 92

The power of environment, the thinking human and the forces within.

 
Detta bestod min dag av. Det och kaffe. Det och kaffe och en trasig bil. Orkar inte berätta, är trött och på dåligt humör. Så ah.
 
Puss

Dag 91

Hey.

Elin, Mathilda & Frida igår när vi testade på Ascots uteliv. Helt okej faktiskt haha..
 
Broder Adam på skype. Kärlek!

 
Nytt halsband, ny kjol. HM <3

Ja, detta är vad jag har hållt på med de senaste dagarna. Det och pluggat. Är fortfarande fly förbannad pga att jag inte får använda fotnoter. Måste verkligen sätta mig in i det andra sättet att skriva snart, så att jag känner mig mer beväm och inte får raseriutbrott varje gång jag öppnar word. Mamma kommer på torsdag, längtar efter dig mama. Sen blir det nog häng med Elin, och kanske en lunch med Hajer som står på schemat denna vecka. 

PUSS

DAG 87 - upp och ner

Allt är verkligen upp och ner. Ena sekunden är jag arg på mig själv att jag inte sitter i ett klassrum i Sverige, sen känner jag att jag älskar att bo här, sen är jag ledsen för att jag vill vara hemma hos Gustav och Kajsa och Alice och familjen, och sen vill jag gå runt i London och bara le för att jag har chansen att bo här. Samtidigt är jag jättetrött, pigg, frisk, sjuk, GAHHHH. Hej och välkommen till min vardag. Skypade med Ronya idag dock, det va kul! 

Idag har stora tjejen club efter skolan, så idag hämtar jag lilltjejen först. Vilket betyder att jag börjar jobba en timme senare. Rätt skönt. Började med min hemtenta igår också, men slutade för att jag blev så arg på att vi inte får använda fotnoter utan måste skriva källhänvisningar i löpande text. Får se om jag har lite mer tålamod ikväll så jag kan fortsätta... 

Alltså titta vad underbar människa. Åh.


Dag 86

Fick sovmorgon idag också, och det var skönt för jag behövde verkligen sova. Kände att jag inte mådde helt bra igår kväll, men efter mycket sömn så verkade det ha försvunnit i morse. Tyvärr är det tillbaka och jag känner bara för att ligga i sängen och titta på film... Dessutom har jag så fruktansvärt ont i kroppen efter att jag tränade igår. Så vill typ bara gråta och ringa efter mamma så att hon kan tycka synd om mig och fixa allting. Haha.. Tragiskt att man fortfarande är mammig vid 19 års ålder. Men är man sjuk så är man! 

Innan jag blev akut super mammig och började må dåligt igen så var jag och Elin och åt lunch med två andra aupairer som också bor i Ascot. Den ena var tysk tjej som hette Carolin och den andra var en tjej från Bulgarien som jag inte minns vad hon hette. De var supertrevliga, så det blir nog en och annan lunch/fika/utflykt med dem i framtiden. Idag flyttar dessutom Hajer till London, en tjej som jag gick i samma klass som i 7an, 8an och 9an, hur kul? Askul! Så förhoppningsvis ska jag träffa henne i London i helgen. 9 dagar tills mamma kommer idag också, mys. 

Insett att jag inte tar några kort längre.. Får nog börja med det igen. Nu ska jag tvinga en 8åring att göra läxor samtidigt som jag tycker synd om mig själv och proppar i mig apelsiner. 

PUSS

Dag 85

Sovmorgonen som jag har på måndagar är ju helt underbar! Sov till 10.30, gick ner och satte på dagens första tvätt och la mig sedan i soffan en stund. Dagen flöt sedan på som vanligt med tvättande, tv och massa kaffe. Testade Wii Fit (träning med hjälp av Wii) för första gången också! Askul!! Blir nog en stund med det imorgon också. Hämtningen rullade på som vanligt, och allt var som vanligt. 

MEN! Även om detta var en tråkig dag så har den varit den bästa på länge. Gustavs höstresa till London är nu bokad!! Åhåhåh. Lycka! Sen är det ju bara en och en halv vecka kvar tills mama kommer nu! Och jag och pappa planerade inför hans resa hit i vinter. Pappa har dessutom gått och blivit supermordern och skaffat sig en, håll i er nu!!! WEBCAM! Så idag skypade vi för första gången! Saknar pappa enormt mycket, så det var kul att få prata lite med honom. 

Har börjat bli väldigt uttråkad här. Känner att jag vill ha något att göra. Längtar tillbaka till skolan så sjukt mycket. Så när jag fick min hemtenta idag så kändes det som en lättnad. Haha, bara jag som skulle säga så, men men. Älskar att plugga, älskar att lära mig, så detta kommer bli askul! 

PUSS

Dag 84

Söndag, vilket för mig betyder sova sova sova. Orkar inte göra något på söndagsmorgonar. Vill bara ligga i sängen och läsa, skypa, titta på film. Mina värdföräldrar var rätt trötta idag efter gårdagens bröllopp, så vi åt lunch hemma. Annars brukar vi oftast äta söndagslunch på någon pub/restaurang i närheten. Egentligen så skulle jag ha åkt in till London på eftermiddagen, men planerna ändrades lite snabbt igår och då kände jag att jag lika väl kunde stanna hemma och spara pengar inför mammas besök. Men för att hitta på något så åkte jag och Elin och tittade på bio ikväll. Vi såg "We're the Millers", och den var väldigt bra! Värd att se helt klart. 

 
Nu sitter jag och planerar kommande besök (utöver mamas då). Detta rör sig om han den där Gustav som jag saknar rätt mycket. Läääääääääängtar! Nu ska jag läsa/titta tv och sen sova. 

PUSS
 

Dag 83

Ledig dag. Har varit här en vecka nu sen semestern, och än så länge känns det fortfarande lika bra som innan! Idag följde jag med min värdmamma och lilltjejen till Windsor för lunch och lite shopping. Det blev sushi, och jag fick med mig en kjol från Top Shop hem. Ikväll ska jag sitta barnvakt, men Elin kommer nog hit och håller mig sällskap en stund så det blir nog bra! 


Här är kjolen, man kan ju inte annat än att älska Top Shop.

OCH min bok kom idag, så lundastudenterna kan gärna få sluta sin nollning så jag kan få börja plugga.

PUSS
 

Dag 82

IDAG BLIR JAG OCH MIN BFF HUVUDSTADSGRANNAR! Är så supertaggad och glad för hennes skull! (Och min, halååå 2h tåg till Paris och i Paris finns Ronya - kan inte bli bättre!) Så nu ser alla till att gå in och följa hennes resa på hennes blogg http://riparis.blogg.se/! 
 
KÄRLEK TILL DIG MADEMOISELLE
 

Dag 81 - tillägg

Alltså jag måste bara tipsa om en serie så här på kvällskvisten! Gustav visade mig denna när jag va hemma, och jag tyckte den va så bra att vi tittade genom hela första säsongen under de två veckorna som jag var hemma. Självfallet kommer inte säsong två ut förrän 2014... Men ändå! 
 
 
 

Dag 81

En (ny) vanlig torsdag idag! Idag har båda flickorna varit i skolan, och det innebar hämtning (och imorgon innebär det även lämning). Så här ser min morgondag ut ungefär. 

07.15 Vakna, klä på mig osv. 
07.30 Frukost och en snabb kopp kaffe!
07.45 Bilen rullar från huset.
08.00 Släpper jag av stora tjejen vid hennes skola.
08.10 Släpper jag av lilla tjejen vid hennes skola. 
08.25 Hemma, och morgonen är gjord! 


Jag jobbar alltså ungefär en timme på morgonen tre dagar i veckan. Två dagar i veckan är jag ju helt ledig på morgonen och kan sova hur länge jag vill! Mitt på dagen brukar jag träffa Elin på Costa eller Starbucks (Costa är ungefär som Starbucks fast, enligt mig, godare!), eller åka in till London en snabbis och träffa folk. Förutom måndagar som är min tvättdag! Sedan ser eftermiddagen ut så här. Nu beskriver jag en dag då ingen av tjejerna har clubs efter skolan, för när det är clubs är det kaos och hämtningstiderna är inte rätt någonstans. 

15.10 Sätter mig i bilen.
15.30 Hämtar jag upp stora tjejen från hennes skola. 
16.00 Hämtar jag lilla tjejen från hennes skola. 
16.15 Kommer vi hem, jag tjatar flickorna till att byta om från sina uniformer. Där efter följer tjat om läxor. Eller den stora tjejen går och gör sina och jag rotar i den lilla tjejens väska för att hitta hennes "glömda" (snarare gömda) läxor. 
16.45 Börjar jag laga mat medan flickorna gör det sista på sina läxor. Oftast lagar jag något enkelt kött som hemgjorda hamburgare eller korv (engelsk äckelkorv, ät ALDRIG det kära läsare!!) eller kyckling osv, och till det massa grönsaker och hemgjorda pommes. Har vi bråttom blir det oftast pasta med tomater och ost. 
17.30 Har tjejerna oftast ätit klart och jag har fått undan disken. Då brukar vi spela kort, titta på TV, spela Wii (Jag äger numera på Mario Kart), måla, leka och massa. 
18.30 Kommer min värdmamma hem från jobbet och min jobbdag är nu slut!

Så, ni ville säkert inte veta men nu vet ni! Nu kan ni följa mig varje steg under dagen. "16.00... Jahaa, då har Moa precis hittat lilltjejens läxa undangömd i en gympasko, kul." Ah.. Ni fattar. 
Nu ska jag sova.

PUSS





Dag 80

Vad har jag gjort idag? 
- Hittat till stora tjejens nya skola (högstadieelev numera!)
- Bakat kakor
- Byggt tågbana
- Gjort hamburgare
- Tittat på "Good luck Charlie"

Tänkte skriva ihop ett inlägg om hur en vanlig dag för mig ser ut när jag jobbar, men jag tror jag tar det när skolorna och alla rutiner kommer igång nästa vecka! Men som ni ser så har jag inte gjort speciellt mycket idag. Idag var min sista dag som jag jobbade heldag, och imorgon har jag sovmorgon! Sen blir det lunch/fika med Tea (en tjej från min kära hemstad Eksjö) vid Waterloo innan jag åker tillbaka och hämtar upp tjejerna från deras skolor. 

Skypade lite med mamma ikväll, vilket jag gör nästan varje kväll. Vi planerade lite inför hennes besök som är om TVÅ VECKOR! Åh så underbart kul det ska bli att ha henne här i fem dagar, längtar otroligt mycket!

Nu blir det kanske lite skype, och sen sömn. Kort inlägg efter en tråkig dag. 
PUSS

Dag 79

Igår hade jag bara lilltjejen då den stora hade en play date, och idag har jag bara stortjejen då den lilla är på ett födelsedagskalas. Sen så börjar ju den stora tjejen skolan imorgon och på torsdag ska vi in i nya rutiner med nya skolor. Vi har nog lyckats lösa morgonrutinerna på ett bra sätt. Min världpappa jobbar i närheten av båda flickornas nya skolor så han kommer köra dem till skolan två dagar i veckan, och en dag i veckan kommer han köra den stora tjejen. Det betyder att jag får två dagar i veckan där jag börjar jobba runt 16.00 istället för 8.00, skönt! 

Jag hade tänkt att visa lite bilder från min semester hemma, men jag insåg att jag faktiskt knappt tog några bilder. Men här kommer en från när jag och Gustav spenderade en natt ute i hans familjs stuga. Mys. 
 
 
PUSS

Dag 78

I'm back darlings!

Åh jag har haft världens bästa semster! Två veckor hemma med de jag älskar mest, kunde inte blivit bättre. Även om det var svårt att lämna Eksjö så är det rätt skönt att vara tillbaka i London. Jag har liksom inget hem och inget jobb/skola i Eksjö så det hade nog känts rätt meningslöst att vara där längre än jag var. Annat blir det ju nästa år när jag flyttar hem, skaffar egen lägenhet och börjar plugga! Så två veckor var helt perfekt tid att vara hemma. 

Denna vecka jobbar jag hela dagar (8-18.30) måndag, tisdag och onsdag, sen är det nästan tillbaka till det vanliga schemat då flickorna börjar skolan. Dock kommer jag jobba mycket mindre nu, jag kommer troligtvis vara ledig varje morgon och alltså börja jobba runt 16.00 varje dag. Imorgon börjar min kurs i psykologi som jag ska läsa på distans mot Lund, det kommer bli kul! 

Mitt fina barndomshem som sen i fredags tillhör en annan familj. 

 
Lyckades backa på en annan bil med pappas bil... Lämnade en snygg buckla haha. Sen hittade jag detta brev hemma i Hult, man blir ju barnsligt glad även om det bara är en skitkurs! 

 
Nu ska jag fortsätta jobba ( = titta på Harry Potter )! 

PUSS


OCH JUST DET!! 
Ronya, min bffae (best friend for ever and ever), flyttar till Paris för att plugga franska på fredag och hon har skaffat en blogg. Så om ni känner att min blogg suger så kan ni ju börja läsa hennes istället, eller så läser du båda! ---> www.riparis.blogg.se