Dag 136

Bästa hamburgaren i London! Gbk - ÄT DÄR. Finns lite överallt, bla vid Waterloo & Baker Street
 
 Tower Bridge by night & lite shopping inne på Gant
 
 Stackars Gustav, men jag tror han hade kul
 
 Hamleys!! Leksaksaffär, alltså nu innan jul.. GALNA BARN I MÄNGDER där inne
 
 Westminster Abbey, till vänster ligger Elizabeth I begravd HUR COOLT?!
 
Lite bilder från de senaste dagarna, vi körde hela turistracet efter shoppingturen, och jag tror vi hann med det mesta faktiskt! Alltså Westminister Abbey kan vara en av de mäktigaste byggnaderna jag sett.. Sen kan det ju vara för att jag vet vilka mäktiga människor som ligger begravda där inne, Charles Darwin och Elizabeth I räcker ju liksom för att jag ska bli helt galen. Sen är Towern, Londons (Englands?!) äldsta slott, så otroligt häftigt tycker jag. Alltså det är ju en pluttbyggnad i dagens London, men en gång i tiden byggdes det i Themsens början för att skrämma bort inkräktare, det var alltså det mäktigaste man kunde tänka sig på 1000-talet. Ascoolt. Eller ja, den byggnaden som står där idag är väl inte helt 1000-tal, men grunden till dagens slott byggdes iallafall då! Verkligen värt att gå och titta på, och den guidade turen där inne är otroligt bra och intressant.
 
De har börjar julpynta inne i London runt Oxford Street och Regent Street, åh vad jag längtar tills det är klart. Kommer bli så fint! Speciellt på Regent Street där alla byggnadet är så himla vackra. Har funderat på om jag ska dra med mig Elin eller Mathilda till Oxford, som i staden och inte gatan, och gå på julmarknad där. Den sägs vara jättefin, och det kan jag verkligen tänka mig då Oxford ser ut som typ... Hogwarts! 
 
Haft så himla bra dagar med lillebror och hans flickvän. Men igår när jag skulle sova så kände jag verkligen hur jag saknade flickorna! Jag har varit ledig så himla länge nu känns det som, haha fem dagar.. Men jag har varit med flickorna varje vardag i två månader nu så det har verkligen känts konstigt att inte vara med dem. Alltså den lilla, jag hade kunnat kalla dem för deras första bokstav men de börjar på samma bokstav joooobbigt, men iallafall, den lilla är så söt. 8 år och världens teaterapa, man blir så glad av att vara med henne. Till och med när hon är jobbig (hon har en tendens att VÄGRA duscha) så är hon söt, hon skrynklar ihop ansiktet och tittar på mig "under ögonbrynen". Haha måste verkligen hålla mig för skratt för det är så gulligt. Jag tror hon har börjat tycka om mig mer nu, hon har nog precis fattat hur jag är, jag är rätt hård mot dem när det gäller att bråka med varandra, ironiskt nog då jag bråkade järnet med mina bröder som liten (Gustav håller fortfarande fast vid att han inte har någon känsel mitt uppe på huvudet eftersom jag lyfte honom i håret allt för ofta när han var mindre än jag). Det har varit lite jobbigt, men jag håller i mitt sätt att vara mot flickorna och så måste jag konstant påminna mig själv om att jag bara har varit här i 4,5 månad. Eller haha, det kanske är rätt länge. Herregud! Snart är det ett halvår sen jag åkte hemifrån, sjukt! 11åringen har jag bara ett konstant knep med "så gör ju bara små barn" - löser allt. Är lite jobbigt att försöka säga till någon som är lika lång som mig, men hon är så himla vuxen och mogen att hon få gånger behöver sägas till! Kan inte lägga ut några bilder på dem tyvärr, MEN lovar, de är världens sötaste!!!

Idag är ända dagen jag har flickorna den här veckan. Det är ju höstlov här också, så det är därför jag har varit så mycket ledig. Så idag har flickorna varsin play date här hemma = fyra tjejer mellan 8 och 12 år här hemma. Har precis slängt in 20 fiskpinnar i ugnen och snart ska jag börja hacka lite grönsaker. Smidigt och inte allt för onyttigt! Ja, haha, så mammig är jag mot "mina" flickor nu mera, de ska äta nyttig mat!! 

Hörs sen, halloween ikväll!! Så får ge er en update om hur det firas här! 

PUSS

Dag 133

Älskade lillebror

Hur mysigt är inte detta då? 



Dag 132

BILDBOMB 
 
Jag & Mathilda botade ensamhet i Ascot
 
 Lördag i teaterkvarteren i London, ÅH
 
 Snog med Lisa i Soho
 
 Carnaby Street, underbara gata
 
 Vi satt i 3 timmar på en trappa utanför Starbucks och pratade om allt
 
Pluggar är vad jag gör. HELA TIDEN. Inlämning snart. Ses och hörs om jag överlever den.
PUSS

Dag 128

♡♡♡
 
 
 

Åh jag har haft världens bästa helg! Gustav var en timme försenad (!!) in till London pga vägarbeten i någon stor tunnel, så jag blev rätt trött och hungrig när jag satt och väntade på honom. Men när han äntligen kom fram så glömde jag totalt bort det. Kände mig bara lycklig över att jag har en så fin människa i mitt liv.

 

Vi gjorde inte så mycket i helgen egentligen, åt mest mat och promenerade runt i London. På söndagskvällen (ja, vi sov två nätter inne i London för att mina värdföräldrar är bäst och gav mig ledigt på måndagsmorgonen) så åt vi på ett brasilianskt steak house. Jag har ätit där en gång tidigare med mina värdföräldrar, och jag kände på mig att det skulle vara något som Gustav skulle gilla. Det går till som så att man hämtar pommes/sallad/vad man vill ha till köttet från en buffé och sedan kommer de som jobbar fram och skär ner kött på ens tallrik. Man kan alltså äta hur mycket man vill. Alltså.. Haha! Serveringspersonalen skrattade tillslut åt vårt bord. Herregud, jag har aldrig sett någon äta så mycket som Gustav gjorde. Jag tror han hade ryggbiff upp i halsen när vi väl gick från restaurangen!

 

Igår så sov vi här hemma i Ascot då jag jobbade på måndagskvällen. Vi åt middag med mina värdföräldrar och det var supermysigt. Efter maten poppade vi popcorn, tog med dem och ben&jerry's upp till mitt rum och tittade på den sista Harry Potter filmen. Väldigt oss, och väldigt mysigt. 

 

Är det svårt att bo ett hav från varann undrar ni. Ja, ibland. Men oftast gör kärlek allt rätt enkelt.


Dag 124

Heeej! Sitter på ett café någonstans utanför London Liverpool Street Station och vääääääääääntar. Om 30 minuter bör han vara här!! 

Tänkte skriva lite snabbt här eftersom jag inte direkt kommer skriva något i helgen. Veckan har gått långsamt, bara en lång väntan! Igår så var jag och Mathilda ute och åt i Windsor på en jättemysig tapasrestaurang, (den jämte hamburgerstället för er som har varit och hälsat på mig!) och idag har jag spenderat dagen med Erica och Matilda på Oxford Street. Köpte bara en ska faktiskt - EN VINTERJACKA. Okej inte direkt, mer höstjacka men det blir ju inte lika kallt här! Men det behövdes verkligen, ni som känner mig vet att jag gick i jeansjacka hela förra vintern i ren protest. Inte mot vintern utan mot pappa haha... Älskar dig pappa! 

Jaja, här kommer två bilder från idag!

Mathilda igår!

Bokstaverar mitt namn på Starbucks nu mera...

PUSS



Dag 120

Psychology - the science of mind and behaviour
 
 
Det ENDA jag gör nu, när jag inte jobbar, är att sitta med näsan ner i min psykologibok och letar svar på alla mina tentafrågor. Det är svinkul, men också väääldigt uttröttande. Boken är nämligen på engelska, och inte den lättaste engelskan eftersom det är på universitetsnivå. Men det är inte att läsa engelskan som är svårt utan det är att hela tiden översätta till svenska eftersom att vi skriver på svenska. Så i huvudet har man avancerad engelska och engelsk grammatik, och sen ska korrekt svenska ut på pappret. Man blir helt snurrig av det... Ibland kommer jag på mig själv att jag skriver svenska med englesk grammatik och det blir ju inte snyggt någonstans "När jag gick in till rummet jag såg min bok" eller nått.. Jajaa, det blir nog bra tillslut! 

4 dagar kvar tills lördag och Gustav! Tror det är därför jag har så mycket ork till att plugga, samt vara en solstråle mot barnen fast att jag har haft feber till och från de senaste dagarna. 
 
PUSS

Dag 118

6 dagar kvar
 
 Plugg plugg plugg
 
 Fredagkväll med Mathilda i Ascot / Skype med mamma, Gustav & Nicki
 
 X-factor hemma hos Elin igår
 
Haft en superbra helg! Och nu är det bara 6 dagar kvar tills Gustav kommer hit!!! Hur glad jag är? Rätt supermegaasglad. Plus att Erica, kära miss Norge nu mera, kommer vara i London i helgen, och eftersom att Gustav landar så sjukt sent (JA SENT GUSTAV, SENT!) så hinner jag spendera lördagen med henne i London. Vilket också ska bli hur kul som helst! Igår bokade dessutom Sandra, min kära kära barndomsvän, en resa hit en helg i november - JIPPIE!! OCH igår skrev också min kusinvitamin till mig att han, min farbror och min andra kusin kommer vara i London en helg i november, så nu har vi planerat in en lunch inne i London! Eller Lundon som Ines säger. Ines är min 2, snart 3 (hjälp?!), åriga kusin, och min mamma och mina bröder bor i Lund och jag i London. Ines hade lite svårt att hålla isär vilket som var vilket så det råkade bli Lundon när hon skulle säga vart jag bodde, sötisen! Aja, så ni kan fatta att jag har haft en bra helg! OCH att nästa helg kommer bli tusen gånger bättre!
 
Annars jobbar jag på, och pluggar stenhårt. I fredags övertalade Mathilda mig om att följa med ut en stund, blev en lite längre stund än vi hade tänkt oss, men det var bara kul. Sparar pengar, så vägrade ta en taxi hem. Men Mathilda bor bara 10 minuter från mig så vi gick tillsammans dit och sen gick jag själv hem. Eller gick... Sprang medans jag väckte Gustav för att han skulle hålla mig sällskap (stackarn). För det finns ju inga gatlampor i det här landet?! Aldrig märkt det innan då jag alltid åker bil eller taxi efter det har blivit mörkt, och jag insåg varför nu. Igår blev jag bjuden hem till Elins värdfamilj på middag, och sen satt vi på hennes rum och tittade på x-factor. En typisk lördagkväll alltså!
 
Jag håller på att bli lite sjuk, så jag ska spendera resten av dagen i sängen med serier och hoppas på att det går över. 
PUSS

Dag 111

"Please make an authorized u-turn"
 
 Fint väder på vår morgonpromenad
 
 Hello Elin
 
 K Ä R L E K
 
Hej alla. Idag började med att jag släpade mig upp ur sängen klockan 9, hällde i mig en hink med kaffe och bytte om till träningskläder. Vid 10 kom Elin och hämtade mig och vi åkte till parken, tog en långpromenad och avslutade med en kaffe i solen utanför det nyupptäckta fiket. Efter det så skjutsade hon hem mig, och jag duschade (i kallvatten, USCH) och åt lunch. Sedan hämtade Elin upp mig igen och vi åkte till Guildford. Ingen av oss hade varit där innan, och alla tjatar om att det är en så mysig stad, så vi var tvungna att se om det stämde! Det gjorde det verkligen! Supermysig stad med superbra shopping! Det var dock lite jobbigt för oss att shoppingen var så himla bra, vi håller båda två på att spara inför kommande besök (TVÅ VECKOR KVAR!!). Så även om jag hittade den perfekta jackan, och ville köpa allt inne på Urbs så blev det bara ett linne från Primark för 2 pund, haha ÄLSKAR Primark. Elin brukar köra när vi ska ut på okända vägar för att hon är mycket säkrare än vad jag är, hon har varit här längre och hon har bra lokalsinne. Men när Elin kör så betyder ju det att det är jag som läser kartan... Jag säger så här: Elin börjar bli expert på u-svängar!
 
Imorgon blir det en vanlig måndag med sovmorgon, kaffe hos Elin, promenad med Elin och sen psykologi innan jag ska hämta flickorna. Nu ska jag fortsätta plugga här!
 
PUSS

Dag 110

Kaffe & drottningens trädgård
 
Kvällskaffe med bästa Ascot-tjejerna.
 
 Frukost, havregrynsgröt <3 / Livet som aupair, en miljard skolväskor
 
 FOOOOOOD
 
Haft väldigt bra dagar! Elin och jag har vandrat runt i Windsor Great Park, och upptäckt att det ligger ett fik inne i parken. Så imorgon ska vi gå till fiket och tillbaka. Sen har vi fikat, varit på bio och sånt vi brukar göra på helger. Bion vi var på igår var rätt mysko dock... Vi trodde det skulle vara en komedi, men det visade sig vara en väldigt seriös film som flippade ur i slutet. Mathilda skickade en bild på en recension till mig idag, och det verkar inte bara varit vi som tyckte den va konstig. Måste förnya mitt studentkort dock! Älskar att jag får rabatt på bion med det. Vi har också insett att Starbucks har kvällsöppet här i Ascot (jag har bott här i 4 månader snart, Mathilda i ca 3 och Elin i 6, ja, vi är sega) så det var vi och invigde ikväll, myspys! 
 
Imorgon blir det som sagt promenad med Elin, och jag gav som förslag att vi skulle ses klockan 10. Jag vill slå mig själv nu.. Men men, det är bra, då kommer jag upp i tid och kan plugga psykologi resten av dagen. Skriver imorgon. 
 
PUSS

Dag 107

Túlio and Miguel
 
Saknar mina pluttar idag.
 
Dagen har bestått av promenad, lite psykologi och sedan massa kaffe hos Mathilda. Vi satt och pratade om att det skulle vara kul att åka bort någon helg, ah, för London är ju så enformig, ne men att få se mer av England. Mathilda vill gärna åka till någon studentstad, och det är jag helt med på, men när hon sa Cardiff (OCH JA, Cardiff är inte England, utan Wales, så slipper någon bli upprörd) så började varningsklockorna ringa i huvudet.. Haha, det är säkert en jättefin stad men MTV har förstört den för mig. Ne men vi satt och kollade upp resor till Cambridge också, och det är ju en häftig stad som man vill se bara för stadens skull. Sen är det ju ett plus att det är en av Englands största studentstäder!
 
Efter jag kom hem från Mathilda så blev jag akut uttråkad, så jag bestämde mig för att pimpa mitt rum lite. Kom inte längre i processen än klippa-stadiet, så imorgon blir det väl klistra!  
 
Yeah!
 
Nu - sängen. 
PUSS