Dag 14

Idag ska jag göra absolut ingenting. Det är fint väder, så jag tar kanske bilen till Windsor Great Park lite senare och springer en runda. Annars har jag inget planerat. Kanske äntligen ska läsa ut min bok så jag kan börja på nästa i Game of Thrones serien och äntligen börja titta på tvserien!

Jag har haft jättetråkigt nu på morgonen, så jag tog lite kort på mitt rum. Så här har ni lite bilder. Och ja, det är så stort som det ser ut. Jag vet inte riktigt vad de tror att jag skulle ha med mig.. En hoppborg kanske. Aja, här ser ni lite bilder i alla fall.

Min lilla anslagstavla som av någon anledning har blivit helt dominerad av saker från Ronya. Så jag kallar den min Ronya-tavla. (Och ja, Ronya, det är ett blått kuvert som kommer skickas imorgon... puss) Sen ser ni mitt fina kort på mina fina fina bästisar. 


Ja, jag läser regelbundet i min Londonbok. Världens bästa stundetpresent! 


Första veckan var min rygg paj efter den här sängen.. Men nu verkar det som att den har vant sig. Saknar min säng dock..

Min miniTV! Sen ser ni dörren in till mitt badrum!

Dag 13

Idag har jag varit ledig. Sov till klockan tio, vilket var hur skönt som helst! Idag så har jag följt med familjen ut och ätit lunch. Barnens mormor och morfar är på besök över helgen så de var också med. Helfestliga människor, trivs hur bra som helst med dem alla. Satt och skämtade om britter med morfarn under hela lunchen och hade jättekul. När vi kom hem så skypade jag med min kära moder och sen med morbror, moster och världens bästa Ines!! Dagens höjpunkt var helt klart när Ines visade mig sin Barba-Fin (eller stark.. eller skön... den var lila i alla fall)! Efter det så åkte jag hem till Elin och mös hela kvällen. Hennes familj var borta så vi hade huset för oss själva. Vi åt pizza och tittade på massa film. Nu är jag hemma igen och ska nog snart sova. 

Puss
Och just det, som ni ser på bilden så var det SOL ikväll. Woho, sommaren har kommit till UK.

Dag 12

Idag skulle det ha varit sports day för båda tjejerna, vilket hade betytt att jag skulle köra den lilla till skolan som vanligt men att jag sedan skulle sluta för dagen. I England är det nämligen så att föäldrarna kommer och tittar när barnen har sports day, så de hade självfallet kört hem flickorna. Men nu är det ju så att vi befinner oss i England, och England är ju inte direkt känt för att vara solens land. Det spöregnade självfallet här i Ascot när vi vaknade på morgonen, så det var inte en så stor överraskning när min värdmamma smsade mig och berättade att lilltjejens sports day var inställd. Den äldre tjejens skola hade dock sin idag.. Undra hur många som stukade foten på halt gräs idag.. 

Så nu är jag hemma med lilltjejen, och ska snart börja laga mat till flickorna. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska laga, men jag måste nog vara lite kreativ.. För vår matleverans kommer på söndagar eller måndagar så fredagar börjar kylskåpet att eka lite smått! 

I helgen tror jag inte att jag ska göra något specielt. Jag hade planer att åka in till London, men jag och Elin pratade om det och både hon och jag behöver spara ihop pengar inför kommande besök så det blir nog hämtpizza och film hemma hos Elin imorgon kväll! 

Förlåt för att jag inte lägger upp några bilder.. Men idag har jag faktiskt inte gjort något som är värt att ta bild på. Jag höll på att tappa telefonen i min kaffemugg imorse.. Det var ett skrämmande ögonblick.. Sen tränade jag en stund mitt på dagen. Annars har jag gjort absolut ingenting. Bilder kommer när det slutar regna i detta land så jag kan ta mig ut ur huset!! 

Dag 11

Idag har varit en lite stressig dag som slutade med något riktigt roligt! 

Det började med att jag som vanligt skjutaste lilltjejen till skolan och åkte hem och åt frukost. Städerskan var här idag istället för igår, så jag visste att jag var tvungen att vara hemma vid klockan halv ett för att släppa ut henne ur huset. Därför hade jag inget planerat. Men runt halv elva så skrev Elin till mig och frågade om jag ville följa med som sällskap till Windsor för att hon skulle reklamera ett par jeans på Top Shop, och det ville jag! Så vi åkte till Windsor. När man kommer dit så möts man av slottet i bakgrunden av staden, åhåhåh vilken tönt jag är, men åhh vad jag längtar tills jag ska gå in och titta där! När vi kom in i staden så hamnade vi i trafikkö för att det var vaktbyte. Vaktbytet i Windsor betyder att man stänger av vägar så att en vaktparad kan komma förbi. Detta händer VARJE DAG. England i mitt hjärta. 

När vi kom hem så vinkade jag hejdå till städerskan och sen åkte jag och Elin ner och åt lunch på Subway. Ja, det finns en Subway i Ascot... Kanske inte det bästa. Men imorgon ska jag springa i parken (läs: skogen) så jag kan äta hur många Subs jag vill!! När jag kom hem så gjorde jag iordning två hemgjorda pizzor till flickorna, så att det bara var att värma på när vi kom hem då jag visste att vi skulle ha otroligt lite tid när vi kom hem. 

Sen började allt det stressiga. Först åkte jag till Lilltjejens skola och hämtade henne. Sen åkte vi direkt till den äldre tjejens skola och hämtade henne. Hon skulle ha en play date med en tjej i en annan klass och självfallet var den klassen försenad ut. När vi äntligen åkte från skolan så hamnade vi i bilkö. En lååååååång bilkö. När vi äntligen kom hem så hade jag tjugo minuter att värma mat till lilltjejen och köra henne till art club. Hon är rätt seg på att äta... Men det gick! Och iväg kom vi också. Men jag var rätt stressad där i bilkön när tiden började rinna iväg. 

Kvällen slutade med att pappa skickade ett mail med mina älskade småbröders flygbiljetter hit i juli! Så nu har jag två fina besök i juli. Är så glad! 

Puss

Dag 10

Tvåsiffrig dag, känns konstigt! Känns som jag kom igår och som att jag har varit här för alltid! Jag trivs så himla bra i min värdfamilj. Mina värdföräldrar är helt underbart bra och barnen är så söta. 

Idag är det onsdag och då kommer städerskan, så jag visste att jag var tvungen att vara hemma idag för att släppa in och ut henne. Men i morse när jag kom ner till köket så var det en lapp från min värdpappa där det stod att städerskan var sjuk och skulle komma imorgon istället. Jag hade ju självfallet inte planerat något eftersom jag trodde att jag skulle vara hemma hela förmiddagen. Så efter jag hade lämnat lilltjejen vid sin skola (som ni kanske har räknat ut så kör jag bara lilltjejen på morgonen, den äldre kör pappan till skolan) och hade ätit min frukost så började jag bli lite rastlös. Så jag satte igår och plockade iordning lite, tittade lite på tv och chattade med otroligt saknade människor. Runt lunchtid bestämde jag mig för att gå ut lite, så jag snörade på mig gympadojorna och tog mig till den puttelilla affären på Sunninghill Highstreet där jag köpte äpplen. När jag kom hem gjorde jag två små äppelpajer, en till flickorna och en till oss vuxna. Efter det så åkte jag och hämtade flickorna.

Idag hade den äldre flickan tennis, och när jag kom för att hämta henne vid skolan så höll hon fortfarande på. Jag blev väldigt imponerad! Hon är bara 11 år och är tusen gånger bättre än vad jag någonsin skulle kunna bli! När vi kom hem så lagade jag mat till flickorna. Idag blev det pastasås med svamp bacon och lök. Jag tror de uppskattade det! De uppskattade i alla fall efterrätten, och det gjorde även jag och föräldrarna! Vi åt förresten kyckling och potatis till middag idag, väldigt gott!

Idag har min käre far hjälpt mig hemifrån Sverige med mitt simkort (tack pappa <3), så nu äntligen har jag ett engelskt nummer. Alla ni som känner att ni kanske behöver ha det kan ju höra av sig till mig på facebook. Jag har alltså ingen telefon med mitt svenska simkort i nu, så jag kommer inte se om folk skickar sms till mig där. 

Nu ska jag titta på någon serie, eller läsa lite! 

Stor puss och stor kram. 

Dag 9

JAG HAR ÄNTLIGEN SKAFFAT EN ADAPTER!!! Är hur glad som helst över detta, för nu kan jag äntligen sluta blogga från min iPad och bara skriva med ett finger. 

Efter jag hade lämnat illtjejen i morse så åkte jag hem, åt frukost och väntade på Elin. När hon kom så tog vi min bil till Camberley, en lite större stad inte så långt från Ascot. Elin behövde nya jeans och jag behövde min adapter. Självfallet fanns det Top Shop där, men jag lyckades faktiskt gå därifrån utan att handla något. (Troligtvis för att den klänningen jag ville ha inte gick att hitta någonstans i hela affären, men ändå!) Innan vi åkte hem drack vi kaffe och lyckades få in lite wifi. Förhoppningsvis kommer jag snart få mitt engelska sim-kort att funka, och då slipper jag leta gratis wifi överallt! När vi kom hem åkte vi till Windsor Great Park och tittade runt lite. Är det fint väder imorgon så tar jag nog bilen dit och springer en runda. Husen runt parken var helt sjuka. Såg ut som slott och herrgårdar allihop. Folk i det här området har för mycket pengar, det märks på husen och bilarna. Speciellt bilarna! Alltså Mercedes, Bentleys, Range Rovers överallt. Det är dessutom puttesmala vägar på flera ställen här och dessa bilar är ju inte de nättaste. Är livrädd för att jag kommer skrapa upp sidan på en Bentley.. Det va den livsinkomsten det.

När jag kom hem så förberedde jag maten jag skulle laga senare till flickorna. Idag fick de kalkonhamburgare med potatisklyftor. Sen åkte jag och hämtade lilltjejen, och efter det hämtade vi den äldre tjejen. Den äldre tjejen slutar runt fem varje dag efter som hon har någon club varje dag. Lilltjejen har bara club två dagar i veckan. Idag hade den äldre kör och den yngre drama. När vi kom hem så började jag göra mat direkt, och efter att de hade ätit så kom min värdmamma hem. När någon av föräldrarna kommer hem, vilket brukar vara runt 18.00, så slutar jag.

Nu sitter jag och väntar på att min värdpappa ska komma hem så vi kan äta middag. Ikväll tror jag vi ska äta anka!

Puss.
 
 
 

Dag 8

Igår körde jag till skolan för första gången själv, och det gick superbra! Eller som lilltjejen sa när vi kom fram till skolan: "very good Moa, I would say you've passed!".

Först åkte jag och lämnade lilltjejen. När jag kom hem så bytte jag lakanen i flickornas sängar och tvättade de smutsiga. Efter det så åkte jag ut lite med bilen och försökte lära mig vägarna här omkring. Det gick sådär.. Men Elin kommer snart hit idag och ska ta med mig ut på vägarna lite. Så förhoppningsvis går det bättre då! Efter jag hade kört lite så gick jag ner till Ascot Highstreet och öppnade ett bankkonto. Personalen var väldigt hjälpsam så det gick supersmidigt! När jag kom tillbaka åkte jag och hämtade lilltjejen. När vi kom hem så förberedde jag flickornas middag, sen åkte jag och lilltjejen och hämtade hennes storasyster. När vi kom tillbaka gjorde jag mat till dem och sen kom föräldrarna hem.

Skriver lite om dagen ikväll.
Puss!


Dag 7

Imorgon är det en vecka sen jag kom. Det känns inte riktigt så, det känns som att det var igår. Den här veckan har gått så fort! Det var jättekul att hitta på något i helgen, annars tror jag att jag hade fått rejäl hemlängtan.

Jag och Elin åkte från Ascot på morgonen in mot London. Jag lyckades dessutom fixa mitt rail card innan dess så nu åker jag runt i London för 12 pund om dagen istället för 16! Vi tog tåget till Waterloo och sen tog vi tunnelbanan till Paddington, allt som allt tog det ca en och en halv timma att åka. När vi kom fram till Paddington mötte jag och Elin upp de andra tjejerna och sen checkade vi in på hotellet. Eller hotell.. Jag tror mer det var en tävling om hur små man kan göra rum fast fortfarande få plats med sängar i dem! På toaletterna bad de en att inte slänga tepåsar i toan.. Det är ju bara i England det händer!

Efter vi hade checkat in så gick vi upp till Hyde Park, köpte en stor picknick och satte oss bland alla kransklädda huvuden i parken. Det regnade och blåste och regnade och blåste lite till. Men det kändes som äkta midsommar i alla fall! När vi fick nog av parken så gick vi tillbaka till hotellet och gjorde oss i ordning innan vi åkte till Piccadilly och åt. Sen gick vi ut och dansade och hade otroligt roligt!

Idag tog jag och Elin tåget hem runt elva. Sedan dess har jag städat mitt rum, tittat på vänner och letat efter hotell till det första besöket jag ska få! Wihoo! Snart ska jag ut och övningsköra lite, vänster vänster vänster... För imorgon kör jag för första gången själv till skolan och lämnar!

Puss alla!


Dag 6

Idag har vi firat midsommar! Eller.. Vi håller fortfarande på! Så här kommer lite bilder så skriver jag mer imon!


Dag 5

Idag har jag nog gjort mer än vad jag gjorde de fyra första dagarna sammanlagt! Först lämnade jag lilltjejen på hennes skola. Sen åt jag frukost och städade lite i vardagsrummet och köket samtidigt som jag hade många olika trevliga facebook-chatts med några av mina bästa.

Klockan 11 skulle jag möta en annan au pair, som heter Elin och också jobbar i Ascot, för en fika på Ascot Highstreet. Eftersom jag bor i Sunninghill (en del av Ascot) så har jag bara varit på Sunninghill Highstreet denna vecka, så jag satt på Google och skrev sedan ner en väldigt detaljerad vägbeskrivning till mig själv! Och vet ni vad? Jag kom fram! Så jag drack kaffe med Elin, och sen bestämde vi oss för att gå in och titta på hästkapplöpningsbanan eftersom att ingången låg precis vid cafét vi var på. Alltså, hattarna! Dessa hattar! Störst hatt vinner såg det ut som. Ju större bil och dyrare handväska desto större hatt verkade det som. Senare under dagen såg jag ett par komma i sin Ferrari på väg till banan. Japp, och där gick jag och Elin med begagnade kläder, reaskor och hästsvans.

Efter vår lilla tripp till banan så genade vi genom parkeringen (höll precis på att skriva "bilparkeringen", undra om engelskan håller på att komma tillbaka till mig?) för att komma hem till Elin, ja, eller Elins värdfamilj. Där var vi en stund och sen skjutsade Elin mig till postkontoret i Sunninghill där jag köpte lite frimärken (jag har en brevvän där hemma som snart ska få sätta klorna i det första brevet!). Jag tog dessutom ytterst oattraktiva kort till mitt Rail Card som jag ska köpa imorgon innan vi åker in till London. Ett Rail Card är ett rabattkort som gör att man faktiskt kan åka runt med tåg och tunnelbana för en rimlig summa pengar. Efter det så gick jag hem för att nästan direkt hoppa i taxin och hämta upp (hämta upp?! Haha detta är underbart)... Och hämta lilltjejen.

När vi kom hem lagade jag mat till henne och sen plockade vi fram skålar och vispar och mått och började baka! Det tog ett tag och resulterade i få kakor och ett väldigt mjöligt kök, men kul var det!

När mamman kom hem så åkte vi nästan direkt iväg för att hämta upp stortjejen som, enligt sin lillasyster, Ä N T L I G E N var tillbaka från sin skolresa!

Så nu har jag träffat båda flickorna, och de är supermysiga! Nu sitter jag på mitt rum och väntar på att piazzan ska komma, det blev lite sent idag så take away var det bästa alternativet. Jag klagar inte! Imorgon åker jag in med Elin och tre andra au pairer till London för att fira midsommar! Hoppas alla hemma i Sverige har en bra midsommar!

Puss och kram från Englandet


Dag 4 - tillägg nr 2

MAMMA! (Och alla andra meningsbyggnadspoliser)

Det var drottningen som hade lila klänning, inte hästen. Så.


Dag 4 - tillägg

Vill bara meddela världen att jag, Moa Rina Margit Nilsson, har precis kommit hem från att ha kört ca 30 minuter i vänstertrafik. Ingen blev skadad! Dock förekom en liten incident då fröken Moas hemlängtan blev lite stor och hon svängde in på höger sida av vägen. Detta skrattades dock bort, och resten av körningen gick bra! Familjen var väldigt rädda för att jag skulle skämmas för att åka runt i en sån ful bil som de har till mig. Jag hade så gärna velat visa dem bilder på pappas senaste fem bilar, jag tror inte den tuggumilagade Toyotan äns hade fått komma in i Ascot!

Drottningens häst vann kapplöpningen idag, om någon är intresserad. Hon hade lila klänning på sig. Detta är väldigt viktigt! Barnen som går på lilltjejens skola går ut varje dag under Royal Ascot och vinkar när drottningen åker förbi, på väg till hästkapplöpningsbanan, med häst och vagn (och självfallet södra Englands alla poliser). Varje dag så gissar barnen vilken färg som drottningens klänning kommer ha, och idag kom det en glad liten tjej in igenom dörren och förklarade att hon ÄNTLIGEN hade gissat rätt färg - lila!

Så nu blev det lite mer än bara ett kort inlägg. Men men!

Puss


Dag 4

Idag har jag tränat ordentligt för första gången. Duktig Moa. Sen har jag spenderat större delen av eftermiddagen med att skrika/blänga på min telefon. Fick nämligen mitt nya simkort idag och samma sak hände med detta som det förra "ingen service". Telia kan inte göra något för att telefonen inte är låst till Telia (fast att det verkar så eftersom att Telia står kvar som operatör när jag har i det nya simkortet), och den engelska operatören O2 kan inte heller göra något för att jag inte har någon service hos dem. Det ironiska är att när jag har Telia simet i så får jag in O2 som operatör. FATTAR NI VAD JOBBIGT?! Jag fattar inget. Om någon vet något, HJÄLP MIG!

Aja... Just nu sitter jag på mitt rum och tittar på vänner. Lilltjejen har en play date efter skolan idag, sen art club, så jag ska faktiskt köra och hämta henne efter den. Pappan i familjen ska följa med så jag hittar, annars kommer jag nog hamna i Frankrike med mitt lokalsinne.

Igår satt jag och tittade på tv och insåg att det finns ett Harry Potter museum/värld-grej i London. Alla som ska hälsa på mig (för det får ni sjutton göra) bered er på HP-TIIIIME!!

Jaha.. Nu ska jag nog leka lite med min iPad (kom på att jag kunde ladda den i samma laddare som jag har fått låna till iPhonen). Har blivit lika dålig på elektronik som Ronya nu mera tror jag, eller så har jag aldrig varit det minsta bra det är bara Kajsa som har fått mig att tro det fast att det egentligen är hon som fixar allt... Sneaky girl!

Puss

Ps. Hittade denna på lilltjejens dörr idag. Någon är populär!


Dag 3

Idag har rullat på bättre än igår. Det har dessutom varit fint väder idag så jag kunde gå ut och gå/springa lite på eftermiddagen innan jag hämtade lilltjejen. När jag hämtade henne så träffade jag en annan au pair och hon bjöd med mig in till London i helgen. Så midsommar firas nog inne i London. 
 
Imorgon ska jag börja köra lite bil, är rätt asnervös! Men det ska nog gå bra, bara jag minns att köra till vänster i rondellerna... 
 
Här kommer lite bilder från idag!
 
Detta händer när jag har tråkigt!
 
Pannkakor till middag!
 

Dag 2

Regn, regn, mulet, sol, nepp, regn! Vädret här är inget direkt förvånande, är mer förvånad över att det fortfarande är så många som är ute och kollar på hästkapplöpningen (det är det som royal ascot innebär) med sina stora hattar och finska klänningar. Mamman i familjen berättade för mig att det är så pass strikta klädkoder att kvinnorna måste ha en speciell diameter på sina hattar. 
 
Det är alltså fortfarande kaos på gatorna så familjen har inte velat sätta mig i en högerstyrd bil än, så idag hämtade jag minsta tjejen med taxi. Jag vet inte om jag redan har skrivit att den äldsta tjejen är på skolresa, så jag kommer träffa henne på fredag som först. Efter jag hade lämnat på skolan, tillsammans med mamman, så åkte jag hem och sov mest hela dagen. Jag kände verkligen hur student, födelsedagskalas, packning och resa hade förstört mina sömnrutiner. Minst åtta timmar, annars blir jag grinig! 
 
Ikväll har jag lite hemlängtan. Kanske för att jag spenderat mest hela dagen med mig själv eller en 8-åring, men ändå. Behöver människor i min egen ålder! Ska leta upp någon sida för au pairer imon tror jag. Ah efter jag har köpt en adapter och laddat min dator. Moa glömde självfallet detta. För att citera Alice: dumma Moa! 
 
Sömn, massa sömn. Puss.

Dag 1

 
Har nog varit vaken i 24 timmar, om man inte räknar med de två ontinacken-timmarna sömn jag fick på planet i morse. Kunde inte sova i natt, kunde inte sova i bilen, och sömnen på flyget var inget att skryta om som ni kanske förstår. Flyget ja. Det var självfallet en timme försenat på grund av något som hade med någons bagage att göra. Men när väl det bagaget var ombord eller borta, eller vart det nu skulle, så får vi inte lyfta med planet. Nej, då har vi missat vår flygtid. 30 minuter till i ett stillastående flygplan. 

Men fram kom jag, och nu är jag här, i Ascot. Denna vecka är tydligen Royal Ascot Week, och ja, det är PRECIS vad det låter som. Jag säger bara så här, jag vet någon (läs: Moa Nilsson) som ska få se drottningen av England i helgen. Det ni! 

Familjen är underbara. Jag vet inte hur mycket jag ska skriva om dem än, så en beskrivning av dem blir det inte just nu. Men jag kan säga att de bor i ett underbart hus, och jag har fått ett underbart rum med eget badrum och STORA garderober. Det ekar lite där inne lovar jag, hum.. Måste ju fyllas ut. Ne det får bli shoppning nästa vecka! 

Duschen, sömnen och kanske lite skype väntar på mig nu. 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.