Dag 45

Denna vecka jobbar jag 10 timmar om dagen varje dag, i sträck. Det är en rätt stor omställning från att ha jobbat 5 timmar varje dag, delat på morgonen och kvällen. Men nästa vecka kommer barnens mormor och morfar hit och tar hand om dem tre dagar, så då får jag lite ledigt! Sen är jag självfallet ledig i helgen som vanligt. Jag har faktiskt äntligen skrivit en ordentlig "måste göra under mitt år i London"-lista, så på lördag så ska jag ta med mig Elin och pricka av en av sakerna - Camden Market. Är supertaggad, och jag tror faktiskt inte jag kommer bli besviken! 

Dagen har bestått av att jag glömde öppna för städerskan, hemskt pinsamt... Men hon kom in tillslut. Sen flöt dagen på L Å N G S A M T. Det är pissväder här nu, vilket jag egentligen älskar, eftersom att solen började bli jobbig. Men det betyder att jag och flickorna inte kan göra saker utomhus, vilket gör att utbudet på saker att göra blir rätt mycket mindre. Men vi spelade monopol, Wii, kort och började sortera deras play room. Imorgon åker vi nog till Windsor, matar svanarna och äter lunch på någon mysig restaurang. 

En bild från när vi lagade lunch tillsammans!

P U S S

Dag 44

Igår var det 6 veckor sen jag steg på flyget i Göteborg. Det är alltså en och en halv månad. En och en halv månad sen jag träffade mamma och pappa. En och en halv månad sen jag kramade om tre fjärdedelar av fantastiska fyran (ja, jag är den sista fjärdedelen) och Gustav. Alltså förlåt mamma och pappa, men det har varit rätt lätt att vara ifrån er. Självfallet saknar jag mina föräldrar, men inte på ett panikartat-skaka-gråta-sätt. Det har varit de där andra som har gjort lite ont att tänka på, och herregud vad det lättade när Gustav kom hit. Var superlycklig i fem dagar och tror fortfarande jag flyger runt på en släng av efterlycka! 

Folk tror säkert att det är jobbigt efter Gustavs besök (vilket det själfallet är lite!!!) men ändå inte! Jag har ju precis träffat honom, och jag vill nog leva på den lyckan istället för att vara ledsen för att han har åkt hem. Det som faktiskt var riktigt jobbig med att han åkte hem var att jag på något sätt ställde in mig på att kunna träffa andra saknade människor om jag ville. Men icke. 

Alltså.. Tänk er att ni under fyra års tid har spenderat ca 80% av din vakna tid med en och samma person, din person. Ätit med den, sovit jämte den, skrattat med den, skrikigt på den, surat på den, druckit en miljon koppar (läs: hinkar) kaffe med den. Att det alltid alltid alltid har varit en person max 10 minuter bort som lyssnar på allt du har att säga. Det har jag haft. Alltså jag räknade på det, och det längsta vi har varit ifrån varann är de där tre veckorna jag, mamma och bröderna spenderade i Wien en sommar. Så detta är alltså dubblet så lång tid. 6 veckor, en och en halv månad. Jag är så tacksam över att jag som bara är 19 år har fått uppleva den vänskap som min fina person ger mig. Ne, jag tänker inte säga "jag skulle dö för dig" men jag tänker säga att om någon hade tänkt att göra något mot henne medan jag är borta så känner jag en och annan millitär och jägare... Alltså det är tomt. JA vi vet båda två att vi inte kan sitta ihop hela livet, men det betyder väl inte att vi inte skulle kunna försöka? Och det betyder definitivt inte att det inte blir svårt när man väl inte får sitta ihop längre. Det härliga är också att jag inte behöver skriva vem min person är, för att alla vet det redan. Det är rätt fint.
 
 

Dag 43

Vi började dagen med pannkakor idag också vilket flickorna uppskattade jättemycket. De var lite blyga mot Adam och Gustav till en början men efter någon timme så gick det bra och nu verkar de va bästisar med dem! Efter pannkakorna så spelade vi monopol, eller började spela rättare sagt! Vi fortsatte spelet senare och det slutade med att en viss herr Gustav Nilsson hade hotell på alla gator.. Fusk tror jag och tjejerna. 
 
 
Efter vi hade spelat ett tag så bestämde vi oss för att ta en paus och baka cupcakes! Adam var rätt trött och kände för att vila så det var jag och Gustav som höll i bakandet! Har tyvärr ingen bild på vilket kaos det blev i köket... Men jag har en bild på hur resultatet blev. Vi dekorerade alla tre var och här är resultatet! 
 
 
 PUSS 
 
 

Dag 42 - del 2

Vi åkte in till Windsor runt halv 5 för att äta hamburgare! Gustav blev lite besviken över att han inte tog med sig kameran, han hade inte fattat att slottet låg i Windsor. Jag vet inte om det betyder att han inte läser min blogg, eller om han inte lyssnar på mig, eller om han bara är trög. Kan ju vara så att det är en blandning av allt... Maten var hur som helst toppengod och vi blev proppmätta. När vi kom hem så var familjen hemma, så vi spelade lite Wii med lilltjejen. Nu ska vi strax sova då vi ska ta hand om tjejerna imorgon! Om det blir fint väder så tänker jag mig att vi packar en picknick och åker till någon stor park!
 
puss!
 
 
 
 

Dag 42

Idag tog vi en lång sovmorgon, och åt därför en riktigt sen frukost/lunch. Nu väntar jag på att Gustav ska komma ut ur duschen så att jag kan duscha, sen ska vi åka till Windsor på utflykt. Antagligen kommer det sluta med att vi äter hamburgare på min nya favorit(lunch)restaurang. 

Jag har glömt att berätta om hur det gick på intagningen till univeristet och högskola! Jag sökte pyskologlinjen i Lund bara för att se om jag skulle kunna komma in. Jag kom på 23 reserv med flera hundra sökande och bara 22 plaster i betygskvoten, så jag är rätt asnöjd! Sen sökte jag grundkurs i psykologi på distans mot Lund och sedan Växjö. Lund var självfallet mitt förstaval och där kom jag in! Så i höst ska jag läsa psykologi på dagarna när jag inte tar han om flickorna. Funderar också på att leta upp någon mattebok och plugga lite matte inför högskoleprovet, då det förra högskoleprovet tydligt visade att mina mattekunskaper hade försvunnit helt. Det som är bra med att jag läser psykologi i höst, utöver att jag har något kul att göra, är att jag antagligen kan tillgodoräkna mig kursen i framtiden, då psykologi med största sannolikhet kommer ingå i den utbildningen jag kommer in på. Så om det funkar bra i höst så söker jag nog fortsättningskursen till våren. "Jag vill ta ett år ledigt från skolan." Haha.. Tjena. Kommer sluta med att jag börjar läsa något här i England också för att jag är så rastlös. 

Jag skriver lite mer om dagen ikväll. 
P U S S

Dag 41

Idag har vi gjort absolut ingenting! Vi var så himla trötta sen dagen inne i London igår så vi bestämde oss för att bara vara hemma idag och ta Windsor imorgon istället. Det var tur det, för runt klockan fyra så började det spöregna här och det har inte slutat än. Det hade inte varit så kul att visa pojkarna Windsor dyngsur. Men imorgon ska det bli fint väder igen, så då åker vi dit! 

Imorgon kväll kommer familjen hem, efter sin semester i Grekland, så då får Adam och Gustav träffa dem, och på måndag och tisdag får de hjälpa mig att ta hand om flickorna. Vi har tänkt att trycka in oss alla fem i Forden och åka till något vattenland! Blir nog kul! 

Här kommer två bilder från vår otroligt oproduktiva dag. Puss!

Spöade småbröderna i Mario Kart. 

Fajitas! Mumma!

Dag 40 - del 2

Vi började som sagt dagen med blåbärspankakor, så dagen skulle väl inte kunna bli annat än bra! Vi tog tåget från Ascot runt halv 12 och var då vid Waterloo strax efrer 12. Vi åkte direkt in till Oxford Street och började vandra fram och tillbaka och in i alla affärerna. Adam och Gustav hittade sin nya favoritaffär - Topman. De spenderade iallafall mer pengar där inne än vad jag spenderade under hela dagen! Det var faktiskt pojkarna som shoppade mest, även om jag fick med mig några klädesplagg och lite småsaker hem. Bland annat nya solglasögon då jag lyckats tappa bort mina, och en ny bok!

Köpte med mig 1200 sidor Les Misérables! Har velat läsa Victor Hugos fantastiska berättelse sedan jag såg filmen, så nu ska jag äntligen göra det.

Adam och Gustav handlade nya ryggsäckar inför skolstarten och massa kläder. Efter att vi brottats runt med allt folk inne på Primark så bestämde vi oss för att vi var übertrötta och att det var dags att ta tåget hem till Ascot. Vid Waterloo köpte vi med oss sushi och curry till tågresan, gottigottigt!  Nu sitter vi framför tvn och tittar på matlagningsprogram samtidigt som vi äter farmors bullar! ( TACK FARMOR ) Imorgon ska vi nog ta oss in till Windsor så att pojkarna får se staden. 

 
 

Dag 40

40 dagar hemifrån?! Helt otroligt. Idag blir det shopping med mina fina småbröder inne i London. Gustav hade en lång lista med saker han ville köpa och jag har inget emot lite shopping. Adam hade alltså inte så mycket att säga till om, men det verkar som att han också är taggad på att vandra runt inne i stan.

Nu har vi precis ätit oss mätta på frukost bestående av blåbärspannkakor, bacon och stekta tomater. Nam nam nam! Hoppas alla får en bra dag.

Puss och kram från London!


Dag 39

F Ö R L Å T att jag inte har skrivit på länge, men jag har haft besök de senaste fem dagarna så jag har inte känt för att skriva då! Men nu är jag tillbaka och nu ska det bli ändring på uppdateringen! Flickorna fick sitt efterlängtade sommarlov förra veckan och i söndags så åkte familjen iväg för en veckas semester till Grekland, så denna vecka har jag huset för mig själv. Eller.. Inte alls! 

I lördags morse så satte jag mig på tåget in till Waterloo där jag bytte till tunnelbana och tog mig till Liverpool Street Station. Där satte jag mig inne på Starbucks för att vänta på min första besökare. Inne på Starbucks så satte jag mig ner vid samma bord som en äldre man som fick syn på min Fjällräven-väska och frågade om jag var svensk. Det visade sig att han också var det, så jag slog ihjäl en halvtimme genom att prata om hans resa genom Europa. Det är andra gången under min första månad i London som en svensk har börjat prata med mig på grund av min ryggsäck, lite roligt!

Efter lite telefonsamtal, mysko hållplatser och springade fram och tillbaka så fick jag äntligen träffa fina saknade Gustav. Vi spenderade två nätter inne i London på ett helt ok hotell vid Kings Cross och sedan åkte vi hem till Ascot och spenderade två nätter där. Vi hann med mååånga saker inne i London. Söndagsförmiddagen spenderade vi på National History Museum, sen åkte vi till Oxford Street och shoppade. Efter shoppingen så åkte vi och åt vid Covent Garden och där lyckades vi också se en otroligt rolig australensk street performer. Måndagen började vi med att åka och titta på Big Ben och andra turistiga saker, sen tog vi tåget hem till Ascot. Dagarna i Ascot gjorde vi inte så mycket, vi lagade mest god mat och åkte runt i min röda gamla Ford på fel sida av vägen. 

Sånt här tycker jag är häftigt! En första utgåva, hur coolt?!


Big Benny

Vi var inte de enda turisterna runt Houses of Parliament....

En fin turist i ett soligt London!

Igår så var jag tvungen att vinka hejdå till fina Gustav, men som tur var så kunde jag vända mig om och gråta lite på mina underbara småbröders axlar. De kom till London en halvtimme innan Gustav åkte hem, och de ska vara här en vecka. Så himla kul! Imorgon ska vi åka in till London och shoppa! Det ska bli mys mys mys! Nu ska jag spöa småbröderna på något Wii-spel! Puss och Kram kompisar, familj och hjärtan. 

Fina killar på tåget till Ascot får avsluta det här inlägget.

Dag 27

Jag har haft det så stressigt de senaste dagarna så jag har faktiskt inte orkar sätta mig ner och skriva här när jag har haft lite tid över. Det är skolavslutningstider här (i England har de ju tre terminer och får därför sommarlov senare än hemma i Sverige) så det har varit massor att göra. Jag har bakat och skjutsat och handlat och allt där emellan!

Den äldre tjejen slutade mellanstadiet igår så det var självfallet en stor händelse! Jag agerade chaufför under dagen och körde runt på min värdmamma och andra klasskompisars mammor. Här är det så att när barnen har något kalas så följer föräldrarna (läs: mammorna) med! När jag kom hem efter att jag hade skjutat ett gäng till restaurangen, där de skulle ha avslutningsmiddag med alla tjejerna som hade slutat 6an, så bakade jag den sista plåten med muffins inför dagens kalas för den yngre tjejen. Efter de hade ätit och spenderat några timmar vid en av Ascots exlusiva golfklubbars pool (den äldre tjejen går på en skola där barnen blir hämtade i Bentlys efter skolan, det är också den skolan den lilla tjejen ska byta till) så kom ett gäng mammor och barn hem till oss. Senare på kvällen kom även papporna och sen var det full fest i trädgården. 

Idag åkte jag med familjen in till Windsor direkt efter frukosten och handlade inför dagens kalas. Den lilla tjejen ska, som sagt, byta skola till hösten så hon ville ha hejdå-kalas för sina klasskompisar. Just nu har alla småtjejerna precis kommit upp ur poolen och håller på att äta pizza. Sedan ska de hugga in på min kak/bull/muffins-buffé! 

TITTA SÅ FINA!!!

Dag 24

Idag har det varit lika bra väder som det har varit hela veckan! Börjar kännas som att jag har flyttat till Grekland eller något och inte till England. Bara för att jag skrev det där så kommer regnet komma och slå mig i morgon... Jaha, idag har jag och Elin varit i Windsor. Jag handlade lite hårprodukter på deras ENORMA Boots, sen köpte vi fika och satte oss i någon park och njöt av det fina vädret. Vid klockan elva så gick vi upp mot slottet och tittade på vaktbytet. Pappa, jag tror ert vaktbyte vid Drottningholm kan slänga sig i väggen! Här är det musikkår och hela köret, VARJE DAG. 

 
Efter vi hade varit i Windsor så skjutsade Elin hem mig. Jag lagade lunch, tittade på tv och lite tills det var dags och hämta flickorna. När vi kom hem så ringde mormor mig. Åhåh vad kul det var att prata lite med henne! Hon och morfar skröt självfallet med hur många liter kantareller de hade hittat än så länge i år... Ni kanske kan få vara med i någon tävling mormor? Sen påminde hon mig om att mamma, Niclas, Gustav och Adam (!!) ska ha inflyttningsfest i helgen! Hade varit så kul att vara där! Hoppas ni sover bra första natten i eran nya fina lägenhet! 

Idag är det exakt tio dagar tills jag får mitt första besök. Längtar så otroligt mycket!! Sen direkt efter det kommer mina fina bröder en vecka. Hur bra är inte det? Är så glad, så glad, så glad! På fredag får jag reda på om jag kom in på de utbildningarna jag sökte hemma i Sverige för skojs skull, spännande! 

I helgen har vi fullt upp här. På fredag har den äldsta tjejen skolavslutning, sen på kvällen kommer några av hennes klasskompisar och deras familjer hit. På lördag ska den yngsta tjejen ha avslutningsfest för sina klasskomisar, hon ska nämligen byta skola till hösten så hon ville säga hejdå till sina kompisar. Den äldsta tjejen slutar år 6, så hon ska också byta skola. Så till hösten blir det helt nya rutiner! 

Dag 22

Igår var jag helt ledig så jag spenderade större delen av dagen i solen med min bok. (Som aldrig tar slut!!!) Sen tittade vi såklart på Wimbledon-finalen, och.... MURRAY VANN. Så vi firade med massa god grillad mat på kvällen! Vi vände TVn mot trädgården så att vi kunde sitta i solen och titta, mycket skönt!


Idag är vädret lika bra som igår, om inte ännu bättre! Jag började dagen med att gå upp 40 minuter tidigare än vanligt för att duscha och göra mig iordning. Efter att jag hade läst med lilltjejen och sen kört henne till skolan så ställde jag bilen hemma och gick till tågstationen. Det var rätt asvarmt att gå kan jag meddela, men som tur var hade jag valt mina svalaste kläder. Behöver dock mer kläder har jag insett.. På grund av min kärlek till mina skor så tog jag ju självfallet med tio par skor när jag reste hit. Men jag tog med tre t-shirtar och tre par jeans (var av ett par har gått sönder). Jaja, jag åkte in till London runt kvart i tio då jag skulle träffa Laura i Green Park vid elva. Vädret var så fint så vi satte oss med vårt fika i parken. Det var så kul att träffa och prata med någon man faktiskt känner sen innan, och det fick mig att längta ännu mer till kommande besök! 

När jag kom hem så bytte jag tjejernas lakan, satte på en tvättmaskin och åt lunch. Jag börjar bli mindre och mindre kreativ när jag äter lunch. Idag blev det det första jag fick syn på när jag öppnade kylskåpet - gurka och grillat från igår. Vid tre så hämtade jag lilltjejen som vanligt, sen åkte vi direkt och hämtade den äldre tjejen. Hon brukar ju ha clubs efter skolan men detta är hennes sista vecka (hon får sommarlov på fredag) så de är inställda. Tur det kan jag tycka, för idag skulle hon ha haft basket och det skulle inte ha varit kul att spela i den här värmen! 

När vi kom hem så lagade jag middag, som idag bestod av pasta, till dem. Sen hoppade tjejerna i poolen och jag satte mig och solade lite. Nu har föräldrarna kommit hem, och matleveransen var precis här. Så vi får se vad det blir för mat ikväll. Eftersom att det är så fint väder så skulle det inte förvåna mig om det blir grillat idag igen, MUMS! Ja, jag tjatar om vädret, men det har regnat/varit mulet tre veckor i sträck här så jag är rätt glad! 


En bild från ett soligt England!
 

Dag 19 + Dag 20

Igår kom sommaren till London! 25 grader varmt och strålande sol - underbart! Jag spenderade eftermiddagen med att sitta ute och läsa samtidigt som tjejerna lekte i poolen. Eller pool och pool, en uppblåsbar stor sak! När föräldrarna kom hem framåt sju så åt vi grillat och tittade på en av herrarnas semifinaler i Wimbledon, och vet ni vad? Britten vann! Så imorgon sitter vi bänkade framför TVn och hejar på Murray! Det är viktigt att säga att han är brittisk och inte engelsk eftersom han faktiskt är skotte.. Men för engelsmännen är han alltså britt.

Idag sov jag ut ordentligt för första gången på hur länge som helst. Sov 11 timmar, hur skönt som helst! Under dagen så har jag suttit ute i trädgården och läst i solen. Jag är ju egentligen ledig idag eftersom det är lördag men jag jobbar lite extra och sitter barnvakt. Föräldrarna skulle på någon bal så jag erbjöd mig att sitta barnvakt.

Imorgon ska jag bara inte göra något alls, men på måndag ska jag in till London en snabbis och träffa Laura som är där! Myspys!


Dag 18

Igår var jag jättetrött så efter att jag hade kört lilltjejen till skolan så la jag mig i soffan och började bläddra igenom deras en miljon tv-kanaler. Somnade någonstans mellan vänner och nyheterna. Vaknade strax före Elin smsade mig och frågade om jag ville träffas och dricka kaffe. Så jag åkte till Highstreet och träffade henne. Efter det så åkte jag och hämtade lilltjejen från skolan, och sen flöt kvällen på som vanligt.

Jag tittade på väderprognosen sent på kvällen igår och fick världens chock. SOMMAREN HAR KOMMIT TILL LONDON!


Dag 17

Idag har jag inte gjort speciellt mycket.. Jag körde lilltjejen till skolan som vanligt tjugo i nio. När jag kom hem åt jag frukost som bestod av en märklig blandning mellan jordbubbar, avokado, tomat och bacon. Sen satte jag mig för att titta lite på tv samtidigt som jag pratade lite med olika saknade människor där hemma och planerade inför kommande besök. Snart är det nämligen bara två veckor kvar till besök nummer ett som direkt följs av besök nummer två. Åhåh längtar väldigt mycket efter dessa fina människor! 

Efter ett tag så besämde jag mig för att byta om, snöra på mig springskorna och springa en runda. Alltså, visst, man klagar på vädret här, men det är faktiskt perfekt väder att springa i! Alltid mulet, alltså inte för varmt! Klarade mig hela tre km idag utan att mitt knä gav upp, så jag är väldigt nöjd! Efter en dusch så tog jag bilen till Ascot Highstreet och köpte lite saker till tjejernas mat, och sen åkte jag hem och började förbereda den. Idag blev det pasta med kalkonköttbullar. Vid tre så hämtade jag den lilla vid hennes skola och skjutsade hem henne, och sen vid fem så hämtade jag hennes storasyster efter tennisträning. 

Efter jag hade gett dem mat så hjälpte jag dem med läxorna. Båda två har "End of Term Projects" att lämna in denna eller nästa vecka, så det var en del att göra! 8åringen är inte så där jätteförtjust i läxor.. Men tillslut så lyckades jag få även henne att jobba på sitt projekt. 11åringen är helt underbar när det kommer till skolarbete, hon gör allt och lite till utan att man äns behöver påminna henne! Idag gjorde vi 11åringens framsida till projektet och hon var väldigt nöjd med mina art skills. Hahaha.. Det var första gången någon har berömt mig på grund av det. 

Imorgon ska jag nog ta mig till Windsor Great Park och springa, knäna mår nog betydligt bättre av gräs än asfalt. Sen ska jag till banken och byta kod till mitt kort som äntligen har kommit. Ja just det! Jag ska fixa ett Windsor-rabattkort också! Alla som bor i Windsorområdet kan skaffa ett sånt rabattkort gratis (andra måste betala för det) och då får man rabatter på massa restauranger, gym, affärer och massa grejer. MEN viktigast av allt, man kommer in GRATIS i Windsor Castel året om. Wohoo! Antagligen är det bara jag och pansionärer som blir upprymda av detta, men jaja! 

Saknar alla och så!
Och Ronya! Jag är supermegaglad för din skull, älskar dig.
PUSS

Som ni ser blir det mycket rosa när två tjejer ska pyssla.. 

Här har ni en bild på hur konstigt det känns att sitta på fel sida i bilen varje dag... Helmysko!

Dag 16

Idag hade jag inte så mycket att göra mer än att lämna och hämta lilltjejen, så när Elin föreslog att vi skulle åka till Windsor och äta lunch så passade det perfekt. Innan jag åkte och hämtade henne (hon bor i norra Ascot och jag i södra) så la jag i det sista av min smuttstvätt i maskinen, städade upp efter tjejerna i vardagsrummet och städade lite på mitt rum. 
 
När vi kom till Windsor så gick vi direkt till restaurangen. Windsor har världens mysigaste restauranger. Det är så mysig stad, verkligen värd att åka till som turist. Och inte bara för slottet, även om det nu är värt att se, speciellt om man är en historiatönt som jag! Windsor är alltså en större stad än Ascot, och det är dit som min värdfamilj oftast åker och shoppar. Ascot är mer en liten stad jämfört med Windsor, dock finns allt man behöver i Ascot, Boots finns ju. Bara det finns ett Boots så överlever man. Egentligen är det apotek men alltså man handlar allt utan kläder där typ. Ne, kanske en överdrift. Men jag kan ju säga så här, att det är den affären som man faktiskt tjänar på att ha ett rabattkort! 
 
Imorgon ska jag nog träna lite och laga köttbullar till flickorna! Det kommer ju gå bra.... Pappa jag ringer dig/farmor hela dagen. 
 
 
 
 
 

Dag 15

Måndagar är min tvättdag. Jag måste byta flickornas lakan en gång i veckan, tvätta dem och sedan självfallet tvätta min egen tvätt. Så morgonen började jag med att, efter jag hade lämnat lilltjejen så klart, springa upp och ner för trappan med ren och smutsig tvätt. Men även om det va fint väder ute så var jag på bra humör. Igår pratade jag med många fina personer som fick och glädjen efter det har följt med mig hela dagen!

När det blev lite sämre väder så åkte jag och min värdmamma, som jobbade hemifrån idag, för att titta på lilltjejens sports day. Hennes house kom tyvärr sist, men hon var så duktig så! När vi kom hem så började jag förbereda maten som idag bestod av fläskkotlett, massa grönsaker och champinjonsås.